DRAMA U NOVOM SADU Porodica Ljubičić napušta deo kuće, ne žele da im hapse komšije

Izvor: Blic, 05.Jul.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U NOVOM SADU Porodica Ljubičić napušta deo kuće, ne žele da im hapse komšije

NOVI SAD – Izvršitelji i policija iseljavaju petočlanu porodicu Ljubičić iz dela kuće u Ulici Radoja Domanovića 62 na Salajci. Porodica Ljubičić nakon drame je pristala da napusti deo kuće po sudskoj odluci.

Kako javlja reporter "Blica" s lica mesta, Ljubičići su zbog brige o komšijama koji nisu želeli da puste izvršitelje i policiju u kuću odlučili da prihvate mirno rešenje kako niko od njih ne bi bio uhapšen.

Nakon odloženog iseljenja od pre mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana, u 9 sati agonija porodice Ljubičić se ponavlja, jer je na njihova vrata došao sudski izvršitelj, i to u pratnji 15 pripadnika policije i dva vozila interventne.

Ljubičićima su komšije došle da pruže podršku i oni trenutno sede u dvorištu i ne dozvoljavaju sudskim izvršiteljima da iznesu imovinu iz kuće. Pre oko pola sata jedna osoba je privedena jer je vređala prvog komšiju koji je sve vreme dobacivao.

Podsećamo iseljenje iz dela kuće u Ulici Radoja Domanovića 62 je pomereno pre oko mesec dana, jer se porodica Ljubičić nije iselila iz dela kuće koji je pripao njihovom komšiji. Tada su sudskog izvršitelja u jutarnjim satima pored Ljubičića u dvorištu kuće dočekali njihovi prijatelji koji su došli da im pruže podršku. Petočlana porodica živi od socijalne pomoći u teškim materijalnim uslovima.

Agonija porodice Ljubičić je po Zoranovim rečima počela pre pet godina kada ga je komšija Trifković tužio zbog ograde, jer trpi štetu zbog uzurpacije.

- Ogradu nisam ja postavio, tu sam je zatekao, kada smo 2001. godine stan na Detelinari zamenili za ovu kuću - kaže Zoran. Po njegovim rečima Trifkovići su se mnogo pre njih tu doselili i ranije im kako kaže Zoran ograda nije smetala.

Sud je presudio u korist komšije Trifkovića da mu je uzurpirao dvorište, prihvatajući, po Ljubičiću, nelogičan nalaz sudskog veštaka, pa je odredio da mora da plati pola miliona dinara za odštetu i još 200.000 dinara sudskih troškova.

Toliki novac Zoran nije mogao da zaradi, jer je pre tri godine postao invalid, kada je na poslu, radeći kao moler, pao sa skele i jedva ostao živ.

Prošle godine prodaja kuće porodice Ljubičić na licitaciji nije bila uspešna, pa je sud odlučio, da deo objekta na ime odštete dodeli Trifkoviću.

Ljubičići su uložili žalbu pred Višim sudom uz zahteve za obnovu postupka, jer su došli do svedoka koji je podigao ogradu i nadaju se da će ih sud prihvatiti ne bi li u ponovljenim suđenjima dokazali da ničiji posed nisu ugrozili.

Trifković koji je poveo spor, je u ranijim izjavama tvrdio da je Ljubičića prevario prvobitni vlasnik, koji mu je dao kuću u zamenu za stan, a da ograda nije bila povod spora, već nelegalan objekat na zajedničkom placu.

- Zoran Ljubičić je zamenio stan za divlje izgrađen objekat na tuđem zemljištu i to mom, što dokazuju pravosnažne presude – govorio je ranije Trifković, pozivajući se na presude koje je dobio u svoju korist.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.