Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2023, 09:30

Cvijanović zatražila o Gutereša odluku SB UN o imenovanju Šmita

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da iz UN dostave odluku Saveta bezbjednosti o imenovanju nemačkog diplomate Kristijana Šmita na mesto visokog predstavnika u BiH, kako je to predviđeno Aneksom 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir (Dejtonskog sporazuma) iz 1995. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Cvijanović: Tražimo od Gutereša odluku SB UN o imenovanju Šmita

Izvor: B92, 12.Jul.2023

Predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je da UN dostavi odluku SB o imenovanju Kristijana Šmita na mesto visokog predstavnika u BiH...Kako se navodi, to je predviđeno Aneksom 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir (Dejtonskog sporazuma) iz 1995. godine..."Nakon detaljnog pretraživanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.