Čuvena grupa The Cure na Exitu sledeće godine, prvi put u Srbiji (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvena grupa "The Cure" na Exitu sledeće godine, prvi put u Srbiji (VIDEO)

Čuveni britanski rok bend D Kjur (The Cure) nastupiće 4. jula 2019. godine na EXIT festivalu. Odluku da nastupaju na najboljem evropskom muzičkom festivalu doneo je sam bend, a spekuliše se da će naredna godina biti i njihova poslednja turneja, kada obeležavaju i 40 godina karijere.

Posle niza neuspelih pokušaja da na Petrovaradin dovedu jedan od najznačajnijih bendova novog talasa, organizatori EXIT-a ponosno ističu da su konačno uspeli – The Cure će naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine prvi put nastupiti u Srbiji i regionu.

Dušan Kovačević, osnivač EXIT-a kaže: "Imali smo, da tako kažem, sreću da naredne godine idu možda i na poslednju festivalsku turneju i da su poželeli da sviraju na festivalima i mestima gde do sada nikada nisu bili, a bend je sam odabrao da jedan od tih festivala bude i EXIT."

Ono što su za 1960-te bili Bitlsi to je svakako za 1980-te The Cure. Bend koji je uticao na stvaralaštvo mnogih značajnih muzičara današnjice potpuno različitih žanrova, jasno pokazuje da su nesumljivo sastav koji pomiruje ljubitelje roka, panka, metala pa čak i fanove laganijih pop melodija.

Dragan Ambrozić, rok kritičar ističe: "Ovo je pokazatelj sposobnosti EXIT-a da održi kvalitet svih ovih godina i da dovode ovako značajna muzička imena. The Cure je zaista jedan klasik. Nema benda koji je uspeo tako dobro da spoji rok i pop."

Organizatori procenjuju da će njihov nastup biti sigurno i najduži ikada na EXIT-u jer se radi o bendu koji sa svakog albuma ima minimum tri velika hita, a konceti im traju u proseku od 2 do 3 sata. Za narednu godinu najavljuju i novi album što će im biti ukupno 14 u karijeri. Dobitnici su brojnih prestižnih muzičkih nagrada od BRIT-a do MTV-a, a mnogi ih smatraju ikonama indi roka u svetu. Nastup kultnih britanskih rokera sigurno će biti najznačajniji koncert u istoriji EXIT-a kao i najposećeniji, što organizatori i sami potvrđuju.

Dušan Kovačević osnivač EXIT-a kaže: "Ovo je buking koji svakako diže EXIT na jedan veći nivo. Prosto ti bendovi koji su nas do sada zaobilazili uspeli smo da ih dovedemo baš na EXIT, a ljudi po ceni karte za festival dobijaju jedan ovakav koncert, svi smo veoma uzbuđeni i sa nestrpljenjem očekujemo 4. jul."

Ulaznice za nastup The Cure-a u Novom Sadu biće u prodaji od 23. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

The Cure dolaze na Exit 2019.

Izvor: SEEcult.org, 16.Okt.2018

Uticajna britanska grupa The Cure nastupiće 4. jula na Exitu u Novom Sadu, ponosno su najavili organizatori tog festivala, ističući da je to možda i poslednja prilika za obožavaoce da vide i čuju Roberta Smita uživo, u okviru turneje kojom će obeležiti 40 godina od osnivanja benda.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.