Čuva i srce i mozak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuva i srce i mozak

Dve porcije jabuka nedeljno smanjuju rizik od dijabetesa tipa 2, i to za 25 posto - pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja koje je obuhvatilo 187.382 ispitanika u Velikoj Britaniji.

Ako ovo voće prelijete sokom mandarine i dajete ga deci za užinu, ne bi trebalo da strahujete da će oboleti od kardiovaskularnih bolesti, potvrdila je studija rađena na Univerzitetu u Valensiji.

I tu nije kraj njenih blagodeti po ljudski organizam. Holandski istraživači su zaključili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da jedna srednje velika jabuka dnevno može da smanji rizik od šloga za 52 odsto, da muškarcima čuva zube i desni, a da žene koje jedu svega 71 gram ovog voća dnevno (oko pola male jabuke) imaju 43 odsto manje šanse da pate od kardiovaskularnih bolesti.

Sok od jabuke štiti i od Alchajmera, pa lekari preporučuju da na vreme mislite i o tome.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.