Crveni krst i Rotari klub uručili pomoć najugroženijim Novosađanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst i Rotari klub uručili pomoć najugroženijim Novosađanima

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, Crveni krst je u saradnji sa Rotari klubom donirao najugroženijim građanima po pet kilograma jabuka i na taj način skrenuo pažnju na velik broj korisnika humanitarne pomoći i na važnost društveno odgovornog ponašanja.

Crveni krst u Novom Sad svakog radnog dana podeli 600 kuvanih obroka, a korisnici posebnih lanč paketa narodne kuhinje su i oni iz prigradskih naselja.

"Ovo mi dobro dođe, pet dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne moram da kuvam. A za vikend se snađem", kažu korisnici.

"Ja sam zadovoljna što se tiče njih. Redovno, fino, bez problema i što sad gledaju tačno da ti daju u ruke, ne onako ko će da ti ukrade, pošteni su", kažu korisnici.

"Osim ovog vida koji je direktan i konkretan da napomenem da ove godine organizujemo i akciju direktno ublažavanje siromaštva, poselu 1.200 prehrambenih, 1.200 higijenskih paketa, 600 metara ogrevnog drveta i po prvi put, uz podršku Grada, poslaćemo 500 socijalno ugroženih penzionera u banju", kaže Dragan Lazić, Crveni krst.

Glavni cilj ovakvih akcija je pokušaj da se u teškim situacijama, koje za neke traju čitavog života, pokušava da se sačuva dostojanstvo.

"Ovom prilikom smo donirali tri tone jabuka, povodom Svetskog dana hrane i borbe protiv siromaštva. Ovo je naravno samo jedna kap u moru i ne može rešiti sve društvene probleme, ali nadamo se da može poslužiti kao primer ostalima kako da se ponašaju", kaže Tibor Bodolo, Rotari klub.

"Za kuhinju je izdvojeno oko 28 miliona dinara za ovu godinu. Za ova direktna ublažavanja siromaštva je izdvojeno 24, 620 hiljada", ističe Tihomir Nikolić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci.

Crveni krst u Novom Sadu ima 24.00 korisnika. Uz njihovu pomoć deca prvi put idu na more, penzioneri u banju, a obroci u narodnoj kuhinji za neke su jedina opcija. Među korisnicima su i ljudi sa penzijom u iznosu od 6.000 dinara. Kažu da je bitno obeležavati ovaj dan, ali podsećaju da njihovi problemi koji se ne odnose samo na glad postoje 365 dana u godini i da im znatno otežavaju život.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.