Čoka: Za rekonstrukciju vodovoda 20 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čoka: Za rekonstrukciju vodovoda 20 miliona

U opštini Čoka u toku su radovi na rekonstrukciji četiri kilometra vodovodne mreže, čija je ukupna vrednost 20 miliona i 185 hiljada dinara. Sa blizu 16 miliona dinara, radove sufinansira Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ostatak sredstava obezbedila je lokalna samouprava.

"Lokalna samouprava je obezbedila oko 4 miliona i 800 hiljada dinara iz optšinskog budžeta. Radovi su u završnoj fazi, a realizacijom ovog projekta obezbeđujemo građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čoke zdravu vodu za piće. Već radimo na pribavljanju dozvola za realizaciju naredne, pete etape, čime bi se zaokružio kompletan projekat rekonstrukcije vodovodne mreže", kaže predsednica opštine Čoka Stana Đember.

Planiranom rekonstrukcijom još oko 5 kilometara vodovodne mreže, čokanska lokalna samouprava završila bi realizaciju tog važnog infrastrukturnog projekta.

Sa skromnim budžetom od oko 380 miliona dinara, opština Čoka mora da ispoštuje sve obaveze prema budžetskim korisnicima, ali i da obezbedi sredstva koja omogućavaju važne investicije i infrastrukturne projekte.

Iako po poslednjim podacima opština Čoka ima oko 11 hiljada i 500 stanovnika, stvaran broj je znatno manji. Odliv, pre svega mlađeg stanovništva u potrazi za poslom i boljom egzistencijom, dodatno nameću obavezu infrastrukturnog uređenja i privrednog oporavka severa Banata. Ta misija, međutim često se čini - nemogućom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.