City Jam od 1. februara u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

City Jam od 1. februara u Novom Sadu

Prvog februara u Novom Sadu održaće se peto urbano snouboard i ski takmičenje "Siti džem".

Takmičari će pokazati najnovije trikove i osvojiti vredne novčane nagrade, na elementu poznatom među borderima širom Evrope kao "Double Kink rail".

Mnogi evropski snouboarderi i skijaši susretali su se godinama sa kultnim novosadskim Double Kink rejlom na Spensu, koji je jedan od najdužih rejlova na bilo kom evropskom snouboard i ski takmičenju, te njegovo savladavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavlja veliki izazov za sve takmičare, a onaj ko uspe da ukroti ovu gvozdenu zver ističe se među takmičarima i zavređuje veliko poštovanje.

"Ovo je jedan od najdužih rejlova ako ne i najduži rejl u Evropi na street takmičenjima i dugačak je 17 metara i nosi mnoge legende sa sobom. Mnogi takmičeri koji su došli pre 10 godina, tako da je ovo na neki način jubilej, takmičili su se baš na ovom rejlu i nisu uspeli da ga skinu kako su mislili,tako da ove godine dolaze da pokušaju to da urade", kaže Vlado Čađenović, organizacija City Jam.

Na platou Spensa takmičiće se najistaknutiji skijaši i borderi iz Istočne Evrope i regiona, a prijave za takmičenje su i dalje u toku.

"Za početak neko treba da ima iskustvo sa samim snowboardom da zna da ga vozi a posle toga da ima neku istoriju u treniranju snowboard discipline kroz parkove, kroz planine gde može to da vežba odnosno veliko iskustvo za ovakve trikove. Ne mogu da se prijave ljudi koji voze 20-tak godina ali recimo nisu radili ovakve stvari", ističe Čađenović.

Najbolji takmičari dobiće vredne nagrade, a posetioci priliku da uživaju u umeću i vratolomijama najboljih predstavnika zimskih sportova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.