Čistoća redovno odnosi baštenski i kabasti otpad (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 19:20

Čistoća redovno odnosi baštenski i kabasti otpad (AUDIO)

Redovne akcije odnošenja kabastog i baštenskog otpada Gradske čistoće još traju. Kontejneri za odnošenje otpada postavljeni su na Pejićevim Salašima, a do kraja nedelje biće postavljeni u Šangaju, Kaću i Budisavi.

Iz Gradske čistoće pozivaju građane da odlože kabasti otpad u kontejnere predviđene za to. Akcije se odvijaju kako se ne bi pravile divlje deponije i kako se stari kreveti i kade ne bi našli na ulicama.

Kada je reč o baštenskom otpadu, on >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se odlaže u kante za komunalni otpad, rekla je portparolka Gradske čistoće Danijela Jankov, apelujući na građane da ispravno odlažu baštenski otpad u kontejnere.

Jankov dodaje da su uprkos brojnim akcijama sve češće vidljivi delovi starog nameštaja na javnim površinama, a, kako navodi, takve pojave ne treba da se dešavaju. Pored ove besplatne akcije, iznajmljivanje kontejnera je dostupno kako pojedincima tako i stambenim zajednicama uz pristupačnu cenu od 2.300 dinara i uključuje dovoz, dvadesetčetvoročasovno korišćenje i odvoženje.

Gradska čistoća ima više vozila koja svakodnevno sakupljaju kabasti otpad u tri smene sa teritorije grada i prigradskih naselja. Zbog nemarnih građana za taj posao izdvajaju značajna sredstva koja su mogla biti preusmerena za druge poslove, kaže Danijela Jankov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.