Cilj Pokrajinske vlade je očuvanje bogate lepeze vojvođanskih različitosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 16:46

Cilj Pokrajinske vlade je očuvanje bogate lepeze vojvođanskih različitosti

"Bogatstvo nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji AP Vojvodine jeste naš biser, naša posebnost i nešto što nas je odavno postavilo na svetsku mapu kulture“, rekla je danas Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama uručujući ugovore korisnicima koji su dobili sredstva na konkursu za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata od značaja za kulturu i umetnost nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u AP Vojvodini u 2021. godini.

Ukupna vrednost podržanih projekata u oblastima zaštite nematerijalnog kulturnog nasleđa i savremenog umetničkog stvaralaštva i izdavačke delatnosti na jezicima nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini iznosi 8,6 miliona dinara.

"Posebna je čast i zadovoljstvo što smo u prilici da za 135 sjajnih projekata, koji ističu negovanje kulture, tradicije i običaja, manifestacije i izdavaštvo nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, izdvojimo osam miliona i šeststo hiljada dinara, u nameri i želji da ta sredstva iz godine u godinu budu sve veća“, istakla je Miloševićeva.

"Brojne nacionalne zajednice, koje su vekovima u suživotu na ovim prostorima i prepliću se u svojim različitostima, jesu naš ponos i nešto što je od posebnog značaja za celu Pokrajinsku vladu i sekretarijat na čijem sam čelu“, rekla je Dragana Milošević. Ona je dodala da se pored redovnih konkursnih linija finansijska podrška daje i preko zavoda za kulturu svih nacionalnih manjina u AP Vojvodini, čiji su suosnivači Pokrajina i nacionalni saveti nacionalnih manjina.

Osim Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kako je naglasila Dragana Milošević, i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice takođe im pruža značajnu finansijsku podršku.

U ime korisnika sredstava reči zahvalnosti uputio je Stevan Bešlić, predsednik Bunjevačkog kulturnog centra u Bajmoku, koji je dobio sredstva za održavanje tradiconalne manifestacije "Dani bunjevačke kulture" krajem avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasnim društvima na teritoriji AP Vojvodine 20 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2021, 11:15

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore čiji je ukupan iznos 20 miliona dinara, za programe 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava, koja deluju na teritoriji AP Vojvodine...Novac je opredeljen za aktivnosti značajne za zaštitu i spasavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.