Ciklus Art Exclusive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciklus "Art Exclusive"

U Kulturnom centru, u klubu "Tribina mladih", u sredu, 17. februara u 19 časova počinje ciklus predstavljanja autora i njihovih dela "Art Exclusive". 

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, imaće priliku ove godine da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stripa, karikature, ilustracije...

Kulturni centar Novog Sada započinje ciklus pod nazivom "Art Exclusive", koji je osmislio i pripremio poznati grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju "iz senke", Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstaviti putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

Ciklus će početi predstavljanjem Branislava Baneta Kerca, jednog od najpoznatijih strip crtača kod nas, ali i širom sveta. Njegov bogat stvaralački opus broji preko 4000 ostvarenih strip tabli i ilustracija u edicijama širom sveta. Jedno vreme je crtao licencno izdanje ''Tarzana'', a njegov ''Cat Claw'' je proglašen za najpopularniji strip magazina "Magnum" i to ga je uvrstilo u red svetski poznatih autora sa ovih prostora.

Susreti sa autorima u okviru ciklusa "Art Exclusive" će se održavati jedanput mesečno, a medijator će biti Doru Bosiok. Ulaz je slobodan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.