Ciklo Bač - manifestacija koja uz ciklo turizam promoviše i znamenitosti Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2022, 20:04

"Ciklo Bač" - manifestacija koja uz ciklo turizam promoviše i znamenitosti Bačke

Vojvodina može da se pohvali bogatom turističkom ponudom u koju spada i "Ciklo Bač", koji je danas predstavljen u Turističkoj organizaciji Vojvodine, a biće održan u nedelju 19. juna.

Prirodne lepote i kulturno-istorijske objekte u opštini Bač imaće priliku da vide, kako stari, tako i novi učesnici manifestacije "Ciklo Bač", a do sada je najmlađi imao četiri, a najstariji 80 godina.

Trka počinje u nedelju, 19. juna u deset sati i podeljena je u dve rute. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << To je prilika da opština Bač, koja čuva bogatu tradiciju naroda sa ovih prostora, pored verskog i nautičkog, promoviše i ciklo turizam.

"Prva ruta iznosi 15. km, Bač - Mali Bač - Vajksa do jezera Provala. Tu se zaustavljamo, pravimo predah i podela nagrada je predviđena. Posle toga najuporniji nastavljaju dalje još 25. km pored manastira Bođani i ide se bentom pored Dunava sve do Bačkog Novog Sela gde se završava ruta", rekao je Darko Vojnović direktor Turističke organizacije Bač

Pored Bača, atrakcija su i novi sadržaji, tačnije turistički objekti u opštini Stara Pazova, koja hvata priključak sa, za sada najposećenijim mestima, kao što su Novi Sad, Palić i Banja Vrdnik.

Dobri rezultati neće izostati, predviđaju u Turističkoj organizaciji Vojvodine, a to nagoveštava podatak da je za prva četiri meseca ove u odnosu na isti period prošle godine broj turista veći za 83 posto.

"Svedoci smo da su nikli novi turistički sadržaji kao što je Keltsko selo o kojem svi pričaju, zatim hoteli i ostali ugostiteljski objekti otvaraju svoja vrata i spremno dočekuju sezonu", kazala je Nataša Pavlović direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

U bogatoj ponudi od čak 1200 manifestacija godišnje u Vojvodini, bliže nam se između ostalih, pančevački karneval, somborski kotlić i Exit, koji je bez sumnje dao vetar u leđa u razvoju turizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.