Četvrto protestno veče Oslobodite Šešelja.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrto protestno veče "Oslobodite Šešelja".

Novosadski radikali večeras su organizovao četvrto protestno veče "Oslobodite Šešelja".

"Učešće na ovakvoj tribini u prilog čoveku koji je pod torturom u Hagu, je stvar savesti. Mi, Srbi, gotovo da ne možemo da učinimo ništa. Za naš narod nijedno pravilo ne važi u istoj meri kao za druge narode. U Hagu se sudi Garašaninu, Karađorđu, svakom Srbinu sa nacionalnom namerom. Istoričari su dužni svom narodu istinu: oduvek je postojala ideja o velikoj Srbiji, samo Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu imali snage da je ostvare. Srbima je uskraćeno pravo na nacionalne interese. Zato treba odati počast najvećem stradalniku srpskog naroda Svetozaru Miletiću, a odmah uz njega je Vojislav Šešelj", poručio je prof. dr Dejan Mikavica, šef katedre za istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Marina Nedeljković, sociolog i predsednik saveta za informisanje Gradskog odbora Novi Sad Srpske radikalne stranke je kazala:

"Smatram da bi svaka mlada osoba koja je stanju da misli svojom glavom, gleda svojim očima i sluša svojim ušima trebalo da se ugleda na nadljudsku i svecivilizacijsku borbu našeg predsednika. Vojislav Šešelj vodi borbu za vanvremenske vrednosti: istinu, slobodu, pravdu i otadžbinu. Zato je sloboda za Vojislava Šešelja sloboda za Srbiju".

Prof. dr Slobodan Orlović, profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu je istakao:

"Danas je u Srbiji prema jednom Srbinu na delu tehnologija zločina. Ovo poslednje je pokušaj sudskog ubistva: bez suda i bez presude. Politikologija danas je vrlo pametna i neiskrena – strelom koja na vrhu ima otrov gađaju se samo Srbi. Danas hoću da se obratim Šešelju kao čovek čoveku, kao Srbin Srbinu: Vojislav Šešelj je u kandžama podmukle politike čiji je podmukli deo bio kada je rekla "vodite ga". Sada je u Srbiji još gora i podmuklija politika, koja – ćuti, a Vojislava Šešelja ubijaju. Poručujem sa ovoga mesta: Drži se, izdrži, vrati se, čim pre, mi smo tu".

I večeras prisutni su krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada.

Gradski odbor SRS sutra u 18 časova,(Bulevar Mihajla Pupina 18) organizuje peto protestno veče.

Govoriće: profesor Svetske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu prof. dr Miodrag Radović, profesor srpskog jezika i književnosti i potpredsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad Snežana Mušicki i potpukovnik Miodrag V. Perać predsednik istorijske sekcije Miloš S. Milojević u okviru Ruskog društva "Rusija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.