Čelsi i Arsenal sigurni, poraz Liverpula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi i Arsenal sigurni, poraz Liverpula

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas u gradskom derbiju Kvins Park Rendžers sa 2:1 (1:0) u 10. kolu engleske Premijer lige.

Lider Čelsi je teže nego što se očekivalo došao do nova tri boda, golom Edena Azara iz penala 15 minuta pre kraja.

Londonski tim je prethodno poveo preko Brazilca Oskara, a devetu asisteniciju u sezoni upisao je Sesk Fabregas. Izjednačio je napadač KPR Čarli Ostin lepim pogotkom petom.

Ekipa menadžera Žozea Murinja postavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je novi klupski rekord, pošto su na 15 utakmica od starta sezone bez poraza.

Arsenal je tek u poslednjih 20 minuta slomio otpor Barnlija, kada su sa tri gola preko Aleksisa Sančeza i Kaluma Čembersa pobedu koja ih zadržava u vrhu.

Sa dobrim igrama nastavio je Sautempton, koji je zabeležio važan trijumf protiv Hala u gostima, kao i Vest Bromvič protiv Lestera.

Stouk i Vest Hem su odigrali zanimljiv meč sa četiri gola, ali bez pobednika, dok su mreže mirovale u susretu Everton - Svonsi.

Njukasl nastavio pobednički niz protiv Liverpula

Engleski premijerligaš Njukasl zabeležio je i četvrtu uzastopnu pobedu ove sezone, pošto je danas u desetom kolu Premijer lige minimalnim rezultatom savladao Liverpul 1:0.

Pobednički gol za Njukasl postigao je Ajoze Perez u 73. minutu, čime su izabranici Alena Perdjua došli na samo bod zaostatka za Liverpulom, u gornjem delu tabele.

Utakmica nije bila posebno uzbudljiva, a o tome govori činjenica da je Njukasl poveo posle prvog šuta u okvir gola.

Konce igre Njukasla na terenu vukao je Sisoko koji je u ključnim trenucima bio na pravim mestima.

Upravo je posle njegovog centaršuta, loptu nespretno prihvatio Moreno i bukvalno je predao "na tacnu" Perezu koji tu "poslasticu" sa oko desetak metara nije propustio.

Rodžers: Nedostajao nam je kvalitet u napadu

Trener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je razočaran današnjim porazom od Njukasla u Premijer ligi i da je njegovoj ekipi nedostajao kvalitet u napadu.

Njukasl je na Sent Džejms Parku pobedio Liverpul sa 1:0, golom Ajosa Peresa u 73. minutu. Crno-beli su ostvarili treću uzastopnu pobedu u Premijer ligi, a četvrtu ukupno i popeli su se na deveto mesto na tabeli sa 13. bodova. Liverpul posle četvrtog prvenstvenog poraza zauzima sedmo mesto sa bodom više.

"Razočarani smo. Imali smo kontrolu nad utakmicom, ali nismo napravili ono što smo želeli. Kažnjeni smo zbog greške i to nas je na kraju koštalo. Dobro smo dodavali loptu, ali nešto nam je nedostajalo na poslednjoj trećini terena. Dobro smo otvarali prostor, ali nedostajao nam je kvalitet u napadu", rekao je Rodžers preneli su britanski mediji.

Britanski mediji i navijači kritikuju napadača Marija Balotelija zbog loših igara, otkako je ovog leta iz Milana stigao na Enfild.

"Ne radi se o Mariju, nego o timu. Danas smo izgubili, cela ekipa je pretrpela poraz. Moramo to da analiziramo i krenemo dalje. Ove sezone će napredak ekipe biti spor, zbog mnogih izmena u ekipi. Nismo startovali kako smo želeli, ali napredovaćemo. Bilo je teško, možemo samo da nastavimo da radimo", rekao je Rodžers.

Rezultati i strelci:

Čelsi - KPR 2:1 (Oskar 32, Azar 75. penal - Ostin 62)

Arsenal - Barnli 3:0 (Sančez 70, 90, Čembers 72)

Everton - Svonsi 0:0

Hal - Sautempton 0:1 (Vanjama 3)

Lester - VBA 0:1 (Kambijaso 47. autogol)

Stouk - Vest Hem 2:2 (Mozes 33, Dijuf 55. - Valensija 60, Dauning 73)

Odigrano:

Njukasl - Liverpul 1:0

Sutra:

Mančester Siti - Mančester Junajted (14)

Aston Vila - Totenhem (17)

Ponedeljak:

Kristal Palas - Sanderlend (21

Tabela: Čelsi 26 bodova, Sautempton 22, Mančester Siti i Arsenal po 17, Vest Hem 16, Svonsi 15, itd.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekord Čelsija, ubedljivi Arsenal

Izvor: RTS, 01.Nov.2014

Čelsi savladao ekipu KPR-a sa 2:1 i ostao neporažen u 15 uzastopnih mečeva od početka sezone. Arsenal slavio protiv Barnlija, uz dva gola Aleksisa Sančeza. Sautempton zabeležio novu pobedu, čime je ostao u samom vrhu tabele Premijer lige...Fudbaleri Čelsija pobedili su u gradskom derbiju Kvins...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.