Čadež u Beču o dualnom obrazovanju i digitalizacija privrede na Zapadnom Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2019, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež u Beču o dualnom obrazovanju i digitalizacija privrede na Zapadnom Balkanu

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, danas će u Beču, u ime Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, sa austrijskom ministarkom inostranih poslova Karin Knajsel i predsednikom Privredne komore Austrije Haraldom Marerom, potpisati Memorandum o razumevanju povodom projekta čiji je cilj uvođenje dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu i digitalizacija privreda regiona.

Višegodišnji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku podršku Austrijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvojne agencije i ekspertsku pomoć Privredne komore Austrije, počinje do sredine godine i, kako se planira, trajaće do 2024. navodi se u saopštenju Privrede komore Srbije.

"Kroz ulaganje u razvoj kadrova prema potrebama privrede i digitalnu transformaciju kompanija u regionu, Austrija na najbolji način pomaže zapadnobalkanskim ekonomijama da postanu konkurentnije i efikasnije, da održivo rastu i razvijaju se, da više izvoze, privuku više investitora, da se bolje povežu međusobno i uhvate korak sa razvijenim svetom", izjavio je Marko Čadež uoči potpisivanja memoranduma.

U prvoj fazi projekta, već tokom ove i naredne godine, po rečima Čadeža, predviđeno je kreiranje jedinstvenog seta usluga šest zapadnobalkanskih komora i jačanje komorskih kapaciteta za što efikasniju podršku privredi u oblasti dualnog obrazovanja i digitalne transformacije.

U tom poslu region će se oslanjati na najbolju evropsku praksu i austrijski nou hau, a po ugledu na aktivnosti koje Privredna komora Srbije već sprovodi uz pomoć svojih partnera - Austrijske razvojne agencije i Privredne komore Austrije.

"Za PKS, to je ujedno i priznanje da rezultate koje smo postigli proteklih godina, za doprinos uvođenju dualnog obrazovanja i digitalizaciji privrede. I potvrda da su naše usluge privredi po standardima razvijenih evropskih komora", ističe Čadež.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovaće predsednici svih šest komora članica Komorskog investicionog foruma, koji će nakon svečanosti razgovarati sa čelnim ljudima austrijskih kompanija koje su već prisutne ili su zainteresovane za poslovanje i investiranje u regionu Zapadnog Balkana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Beču potpisivanje memoranduma o uvođenju dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu

Izvor: Blic, 14.Jan.2019

Predsednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana sastali su se danas u Beču sa predsednikom Privredne komore Austrije Haraldom Marerom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.