Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Feb.2024, 11:28

ČULI STE ZA ZABIJAČKE, DISNOTOR ILI ZIMINU? Stari srpski običaj koji se prenosi generacijama i okuplja porodicu i prijatelje! Domaćica ispričala kako je to ranije izgledalo (FOTO)

Stari srpski običaj i zimska radinost koja spaja i okuplja članove porodice kao i sve prijatelje, komšije i rodbinu, a reč je o svinjokolju ili klanju, koje se održalo u našoj tradiciji do današnjeg dana. Ova poznata priprema svinjskog mesa za domaćinstvo tokom hladnih, zimskih meseci, kako se meso ne bi kvarilo, danas se najčešće […]
Vest ČULI STE ZA ZABIJAČKE, DISNOTOR ILI ZIMINU? Stari srpski običaj koji se prenosi generacijama i okuplja porodicu i prijatelje! Domaćica ispričala kako je to ranije izgledalo (FOTO) objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.