Bugarski traži sastanak s ministarkom zbog tunela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski traži sastanak s ministarkom zbog tunela

Da bi se što pre nastavila izgradnja tunela kroz Frušku Goru, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski zatražio je danas hitan sastanak s ministarkom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Srbije, Zoranom Mihajlović.

Bugarski je za agenciju Beta rekao da se ne poštuje sporazum republička i pokrajinska vlade o izgradnji tunela, da se ne poštuju rokovi izgradnje, a Javno preduzeće Putevi Srbije ne reaguje na zahteve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Vojvodine.

"Rekli su nam da nakon promene Vlade Srbije čekaju da se ponovo utvrde nadležnosti. Čitav proces je ponovo zaglavljen i za mene je ovo sada već najobičnije političko 'šibicarenje", rekao je Bugarski.

On je kazao da je za Pokrajinsku vladu "svako dalje odugovlačenje procesa neprihvatljivo" i dodao "da se preko leđa građana Srema i Vojvodine, zbog političkih preganjanja, ponovo gubi vreme i vrši politička trgovina".

Bugarski je ocenio da je projekat izgradnje tunela "primer gubljenja vremena" jer je prvo zaustavljen rekonstrukcijom Vlade Srbije, a zatim je tadašnji ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izneo novu ideju.

Ta ideja bila je da se ne radi projektna dokumentacija i paralelno počne izgradnja, već da se dokumentacija pripremi za godinu dana, a da se potom odluči kako će se projekat finansirati, naveo je Bugarski.

Dodao je da od poslednjih izbora u Srbiji ne postoji Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, već je podeljeno u dva, te Ministarstvo privrede odgovornost prebacuje na Ministarstvo infrastrukture.

"I tako se posao koji je trebalo da bude završen u aprilu ili maju 2013. godine, produžava u 2015. godinu, jer se stalno rade rokade, a konkretnih rezultata nema. Zbog toga tražimo sastanak s ministarkom Mihajlović, jer je za nas svako novo odugovlačenje neprihvatljivo", dodao je Bugarski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bugarski: Šta koči izgradnju Fruškogorskog tunela?

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2014

Da bi se što pre nastavila izgradnja tunela kroz Frušku Goru, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski zatražio je hitan sastanak s ministarkom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Srbije, Zoranom Mihajlović...Bugarski je rekao da se ne poštuje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.