Bugarski ambasador će biti povučen iz Skoplja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023, 08:33

Bugarski ambasador će biti povučen iz Skoplja

Bugarski ambasador Angel Angelov biće povučen iz Skoplja i ostaće u Sofiji dok ne bude "registrovan napredak u odnosu prema tretmanu makedonskih državljana sa bugarskom samosvesnošću", rekao je ministar spoljnih poslova Bugarske Nikolaj Milkov.

"Dok ne vidim znake neke promene, ambsador će ostati u Bugarskoj koliko bude potrebno", rekao je Milkov, prenosi makedonska "Telma".

Milkov je rekao da u odnosima sa Severnom Makedonijom više ništa neće biti isto, najavljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dalje pooštravanje dosadašnje politike, kao i moguće zaustavljanje međudržavnih bilateralnih projekata, odnosno, evrointegracija.

Napeti odnosi između Skoplja i Sofije su se 2023. godine pojačali, a veće nesuglasice postoje više od dve godine, pošto je Sofija blokirala evropske integracije Severne Makedonije zbog sporova vezanog za jezik, istoriju i identitet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarski ambasador će biti povučen iz Skoplja

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2023

SOFIJA - Bugarski ambasador Angel Angelov biće povučen iz Skoplja i ostaće u Sofiji dok ne bude "registrovan napredak u odnosu prema tretmanu makedonskih državljana sa bugarskom samosvjesnošću", rekao je ministar spoljnih poslova Bugarske Nikolaj Milkov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.