Budući komunalni milicioneri dali krv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budući komunalni milicioneri dali krv

Dobrovoljni davaoci krvi uvek su dobrodošli, pogotovo u letnjim mesecima, kada su zalihe dragocene tečnosti na minimumu. Transfuziomobil Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine posetio je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, gde je krv dalo više od polovine budućih komunalnih milicionera.

Hiljadu i po navijača Crvene zvezde proteklog vikenda darivalo je crveno-belu krv, kako bi došli do ulaznica za utakmicu svog kluba u borbi za Ligu šampiona. A plavci u Kamenici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i bez povoda, veoma često poklanjaju dragocenu tečnost, koja ne mora da bude plava da bi nekome spasila život.

"Mi imamo izuzetno dobru saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenim krstom Novog Sada, i kad god se ukaže potreba za krvlju, polaznici i starešine Centra za osnovnu policijsku obuku redovno se odazivaju. Svake godine dobijamo priznanje kao jedna od najhumanijih sredina", kaže pukovnik Želimir Mrdalj, načelnik Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Ovi momci i devojke radiće kao komunalni milicajci u Beogradu, ali više od polovine njih krv je poklonilo Novom Sadu.

"Ovo nije prvi put da se, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizuju slične akcije. Pohvalno je da, pored praktične i teorijske osposobljenosti, MUP priprema ljude, pre svega, za human rad na terenu", ističe Ranko Šekularac, pomoćnik načelnika Komunalne policije u Beogradu.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine trenutno nije u deficitu, ali svaka jedinica krvi uvek dobro dođe.

"Krv je uvek potrebna. Zato apelujemo na sve građane, dobrovoljne davaoce krvi, da se odazovu i daju dragocenu tečnost", kaže dr Jelena Klašnja iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Život se najčešće poklanja u pesmama. Dajući krv, to se čini zapravo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.