Brnabić: Sa tugom se sećamo naših žrtava u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2020, 09:54

Brnabić: Sa tugom se sećamo naših žrtava u Hrvatskoj

Dan sećanja na zločine nad Srbima u Hrvatskoj u Srbiji se obeležava sa velikom tugom i setom, dok je u Hrvatskoj to najveći nacionalni praznik, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je na TV Pink rekla da se "Oluja" obeležava u Srbiji i Hrvatskoj na dva potpuno različita načina, te da se nalazimo u kompleksnom trenutku i da je pred Srbijom mnogo izazova.

"Danas je težak dan, sutra je takođe težak dan, sećanje na zločine nad Srbima u Hrvatskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obeležavanje Oluje na dva potpuno različita načina, kod nas sa velikom tugom i setom. Uvek je teško kada vidite ljude koji su bili u toj koloni, mnogi imaju rođake koji to nisu preživeli", rekla je Brnabić.

Navela je da je sećanje na srpske žrtve u Hrvatskoj počelo da se obeležava tek kada je Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za državu.

"Pre toga nismo se usuđivali da obeležavamo dan sećanja na zločine nad Srbima, pa ni NATO bombardovanje valjda da ne bi povredili one koji su nas bombardovali", rekla je Brnabić koja će večeras sa predsednikom Vučićem u Sremskoj Rači prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja".

Više govoriti o rezultatima Srbije

Srbija je u drugom kvartalu ove godine postigla dobre ekonomske rezultate uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom, rekla je premijerka.

"Imali smo fenomenalan prvi kvartal, rast od pet odsto i nikada se nije desilo da budemo najbrže rastuća ekonomija u jednom kvartalu godine. To su istorijske vesti i stvari koje menjaju suštinski našu zemlju, ljude, naš narod, kao i percepciju naše zemlje", rekla je Brnabić za Tv Pink.

Istakla je da je Srbija sada, u drugom kvartalu, "rame uz rame" Litvaniji koja je imala manji pad od Srbije.

Rekla je i da se u Srbiji nedovoljno govori o postignutim rezultatima i dodala da je neverovatan uspeh i to što imamo stabilan broj zaposlenih.

U odnosu na drugi kvartal 2019. godine sada je u Srbiji 1, 6 odsto više zaposlenih, precizirala je predsednica Vlade.

"To pokazuje koliko dajemo sve od sebe i šta sve možemo i to u ovako teško vreme kada nezaposlenost dramatično raste svuda u Evropi i svetu. U nekim zemljama je dvocifrena, a očekuje se da će ići i do 22- 25 odsto, a Srbija se ovako dobro drži i to je rezultat svega onoga što smo kao zemlja radili od 2014. godine", navela je.

Brnabić je rekla da je tada Aleksandar Vučić preuzeo ne samo vlast, već i ogromnu odgovornost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.