Bratske provincije iz Kine obezbedile pomoć za Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratske provincije iz Kine obezbedile pomoć za Vojvodinu

Bratske provincije iz NR Kine - Fuđen, Hunan i Hajnan, obezbedile su 70.000 zaštitnih maski, 1.000 zaštitnih odela, 3.000 zaštitnih vizira za lice, 20.000 zaštitnih rukavica i 70.000 jednokratnih zaštitnih maski za Vojvodinu.

O tome je Ambasada Srbije u Pekingu danas obavestila Pokrajinsku vladu Vojvodine, saopštio je pres biro.

Provincije Đilin, Hebej, Henan i Guandong su u postupku dobijanja saglasnosti za upućivanje pomoći, precizirano je u saopštenju Pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlade.

Kineske provincije su u veoma kratkom roku odgovorile na molbu Pokrajinske vlade za upućivanje pomoći našem zdravstvenom sistemu.

Pokrajinska vlada izrazila je veliku zahvalnost rukovodstvu i narodu kineskih provincija koje su na delu pokazale čelično prijateljstvo između dva naroda. Očekuje se da pomoć stigne u narednim danima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.