Bračni par iz Žablja kombijem obilazi svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par iz Žablja kombijem obilazi svet

Putovanja su za mnoge ono što jedva čekaju tokom cele godine, a ona prava dugo ostaju u sećanju. Staviti obaveze u drugi plan, a želje i ideje u prvi i biti organizator svog putovanja možda nije lako, ali je moguće. To najbolje zna jedan bračni par iz Žablja za koje je putovanje mnogo više od vožnje do određenog mesta.

Dom je za mnoge omiljeno mesto za opuštanje i prepuštanje onom što zaista jesmo, međutim za Milosavljeviće iz Žablja, dom je zanimljivo zeleno vozilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kom vladaju njihova pravila i koje im omogućava da gradove iz zemlje kroz koje putuju vide na jedinstven način. Uskoro će to biti Gruzija.

"Ideja je postojala u mojoj glavi ceo život. Ja sam uvek želeo tako neku priču, da mogu slobodno da putujem, da mogu da stanem gde hoću, da obiđem stvari koje želim. To je bila samo ideja. Dugo nisam uopšte ni razmišljao o tome dok nisam u jednom momentu video ovaj kombi u blizini našeg stana gde smo stanovali kod Detelinarske pijace u Novom Sadu koji je bio u poprilično lošem stanju i stajao je tu dosta dugo. Nakon nekog vremena stvarno sam odlučio da želim da ga kupim, ali smo imali problem kako da nađemo vlasnika jer je taj kombi tu stajao dosta dugo, a onda mi je bio i problem da ubedim svoju suprugu da je to nešto što ja jako želim i čime stvarno želim da se bavim i napravim od njega ono što sam želeo", kaže Predrag Milosavljević.

Nakon dve godine rada i ulaganja, kombi ne samo da je funkcionalan, već je i upečatljivog izgleda, a prva turistička tura bile su Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

"To je moja kuća sada, tu su sve moje stvari. Imamo sve što nam je potrebno za održavanje lične higijene, sve što nam je potrebno za spremanje hrane", kaže Dubravka Milosavljević.

Njihova iskustva sa početka ove ideje, pa sve do danas, mogu se pronaći na blogu Vildom.net.

"To je priča o nama gde smo mi želeli da ispričamo kako smo mi uspeli sve ovo da ostvarimo. Tu su ispričani i oni teški momenti i sve ono kroz šta smo morali da prođemo da bismo prevazišli strah od mišljenja okoline, to je definitivno nešto drugačije. Udobnost često ima dve strane medalje, baš kao i zona komfora. Važno je znati da je baš udobnost odlika ovog vozila, ali putovanje njim donosi sve sem predvidivosti i jednoličnosti", kažu Milosavljevići.

U ovom vozilu postoji solarni sistem, tuševi i ono je simbol slobodne i rušenja predrasuda, a ako pođete pratiti njihovo putovanje u Gruziju na blogu videćete zašto je živeti svoj san jako važno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.