Božićni kuglaški turnir u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićni kuglaški turnir u Vrbasu

Nakon mesec dana kvalifikacionih takmičenja u Vrbasu je održano i finale božićnog turnira u kuglanju. Turnir u Vrbasu je jedan od najjačih u Evropi u muškoj pojedinačnoj konkurenciji i boduje se za svetsku rang listu.

U finalu međunarodnog božićnog kuglaškog turnira u Vrbasu ubedljivo je trijumfovao naš reprezentativac Vilmoš Zavarko, aktuelni svetski prvak i prvi na svetskoj rang listi. Nakon tri kruga kvalifikacija u kojima je učestvovalo 150 takmičara u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nastupilo njih 32-je a uz veliku podršku publike Zavarko je za prvo mesto oborio 661 čunj.

"Ove godine je bilo malo teže, 90 kugli smo bili tu sa Čongorom, borili smo se i onda su malo popadale te devetke i krenulo je u zadnjem setu tako da, čekao sam do zadnjeg trenutka."kaže Zavarko

Drugoplasirani na turniru u Vrbasu je Goran Ostojić sa 611 čunjeva, a treće mesto osvojio je reprezentativac Čongor Baranj sa 601 oborenim čunjem.

"Ja sam zadovoljam, uvek može malo bolje, danas je bila malo zahtevnija kuglana, malo je teže padalo barem meni se tako činilo", rekao je on.

Pored reprezentativaca i trenera, turniru u Vrbasu prisustvovali su i predstavnici pokrajinskog i republičkog kuglaškog saveza. Predsednik Kuglaškog saveza Srbije, Uroš Dragojlović ističe da je turnir u Vrbasu i ove godine bio organizovan na vrhunskom nivou.

"Mene posebno oduševljavaju rezultati učesnika, naročito ovih reprezentativaca Srbije, imajući u vidu da je ovo početak kalendarske godine i početak sezone. I imajući u vidu šta nas očekuje ove godine, a to su svetski kupovi u februaru i svetska prvenstva, kadetsko i seniorsko, ekipno, u maju mesecu", istakao je Dragojlović.

Na turniru u Vrbasu dobre rezultate postigli su i ostali naši reprezentativci koje od 6. do 9. februara očekuje pojedinačni svetski kup, a u maju i svetsko prvenstvo u češkoj. Selektor naše reprezentacije Vojko Pavlović očekuje dobre rezultate.

"U drugoj polovini maja u češkom gradu Rokicani, muška seniorska reprezentacija Srbije brani zlato. Nadamo se da će ga odbraniti sa ovim kvalitetom koji posedujemo, ne bi trebalo ništa da nam se desi, da ne ide kako treba, da ne odbranimo to zlato. Sa ovakvim sastavom gde je Vilmoš Zavarko na čelu ove ekipe, sa Baranji Čongorom, Radovan Vlajkov, Robert Ernješi..."

Vredi istaći da su se ove godine među 10 najbolje plasiranih našla i dvojica domaćih vrbaških kuglaša. Nikola Mijanović sa 581 čunjem osvojio je 5. mesto, a 9. mesto pripalo je Vladimiru Bjelici sa 571 oborenim čunjem. Sa rezultatima je najzadovoljniji trener kuglaškog kluba Vrbas Đura Almaši.

"Oni su veoma pozitivno iznenadili. Mogu vam reći, bukvalno u finalu smo imali tri igrača iz Vrbasa - mi smo ipak jedna niža liga, a eto, pobednici kvalifikacija - trojica su iz Vrbasa , - tako da je to velika stvar za klub. A sve to dolazi iz prosperiteta kuglaškog sporta preko ovog turnira".

Božićni kuglaški turnir u Vrbasu jedan je od najjačih u našoj zemlji i Evropi u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, a svrstan je u A kategoriju turnira i boduje se za svetsku rang listu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.