Božić u porodici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božić u porodici

Hrišćani koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju Božić.

Ovaj praznik nije samo samo svečani čin, već i prilika da se porodica okupi, druži i naravno razmeni poklone.

U Domu Ajdukovića, Božić se proslavlja tradicionalno uz porodicu i prijatelja, ali i svečanu trpezu punu poslastica.

"U našoj porodici se Božić dočekuje svečano, verujem da se u svakoj porodici koja sada dočekuje Božić ili za dve nedelje, to je veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očekivanje, ukrašava se kuća, spremaju se neka jela koja su specifična, odnosno praznična", kaže Elza Ajduković.

Od kićenja jelke, preko otvaranja poklona, Božić je najradosniji praznik za najmlađe članove svakog domaćinstva, dok je za starije ukućane on evociranje uspomena i održavanje tradicije.

"Za odrasle sama ta radost da možemo da dajemo i da možemo da podelimo sa nekim koga volimo isto taj neki svečani trenutak, znamo zbog čega je sve to nastalo kroz vekove i naša sećanja naših predaka i to se stalno ponavlja i na neki način nas duhovno ispunjava", kaže Elza Ajduković.

Većina nas kao mali slušali smo priče u Božićnom duhu koje su nam stariji pričali.

U subotu u 15 časova, u crkvi Imena Marijina svečanu Božićnu misu služiće nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar. Svi vernici, ali i oni koji Božić ne slave po gregorijanskom kalendaru pozvani su da prisustvuju ovoj svečanosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.