Book buvljak danas u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Book buvljak" danas u CK13

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova Infoteka CK13 i Besplatna radnja organizuju "Book buvljak".

Pod geslom "Čitaj, diskutuj, deli, aktiviraj se!" svi su pozvani da donesu svoje knjige koje bi želeli da poklone, a Infoteka je pripremila deo materijala iz svoje biblioteke koji će moći da se razmenjuje, navodi se u pozivu.

U aktivističkoj biblioteci Infoteke CK13 može se pronaći veliki broj knjiga i časopisa koji se teže nalaze u drugim bibliotekama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a koji se bave raznim temama: antifašizam, feminizam, anarhizam, umetnost, obrazovanje, LGBT, istorija, nacionalizam, religija, mediji, filozofija, omladina, zaštita životne sredine, društveni pokreti, borbe radnika za prava, sociologija, književnost i još mnogo toga.

Literatura se može čitati u Infoteci, ali i iznajmiti i čitati kod kuće - učlanjenje se ne naplaćuje.

Odmah pored Infoteke nalazi se mala Besplatna radnja, mesto gde je novac bezvredan i koje se zasniva na poklanjanju, razmeni i deljenju. Predstavlja alternativni ekonomski princip koji se bazira na solidarnosti, samoodrživa je i dostupna svima.

Infoteka i Besplatna radnja funkcionišu na volonterskom principu samoorganizovanja i otvorene su za svakoga ko želi da se priključi i doprinese njihovom radu i aktivnostima, poput predstavljanja knjiga i časopisa, organizovanja tribina, otvorenih diskusija i kreativnih radionica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.