Bolesnog šezdesetogodišnjaka izbacuju iz stana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolesnog šezdesetogodišnjaka izbacuju iz stana

Gotovo četiri decenije Milan Lukić iz Bečeja je proveo u nekadašnjem privrednom gigantu Fadipu. Za sve to vreme uplaćivao je, između ostalog, i za stambenu izgradnju. Ispostavilo se - za druge a ne za sebe -  jer mu preti izbacivanje iz stana u kojem je petnaest godina zakupac.

Šezdesetogodišnji Milan Lukić 37 godina radio je najteže poslove u Fadipu od kojeg je 2 000. godine dobio stan na korišćenje na neodređeno vreme. U međuvremenu je, nekada uspešna firma, pala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u stečaj pa je Milan uz Parkinsonovu bolest dobio i otkaz.

Poslednjih godina živi sa nezaposlenom ćerkom od socijalne pomoći koja gotovo cela ode na kupovinu lekova.

"Sad hoće da me izbace iz stana. Da me isteraju na ulicu sa šezdeset godina kada sam nesposoban za rad. Pitao sam doktora za invalidsku penziju ali mi je rekao da neću proći invalidsku komisiju. Pitao sam ga šta da radim kada je ovo neizlečiva bolest. Ne mogu da očekujem pomoć od druge ćerke jer je i ona podstanarka i bolešljiva", kaže Milan Lukić.

Stan prokišnjava i ruiniran je. Procenjen je na desetak hiljada evra koje bi Milan i imao ako bi mu Fadip isplatio zaostale plate. Međutim, umesto da kvadratnim metrima stana prebiju dug sa Milanom, Agencija za privatizaciju stan nudi na licitaciji da bi se tim parama namirili drugi poverioci.

"Ko je bio bliže vatri taj se ugrejao. To je bila sprega između advokata. Mene niko nije obaveštavao da imam pravo žalbe na njihove presude kao stanar. Znam da odavde ne mogu nigde otići osim na groblje", priča Milan Lukić.

Za desetak dana zakazano je Javno nadmetanje za stan zbog čega Milanu preti iseljenje. Međutim, ovaj teško oboleli šezdesetogodišnjak spreman je, kaže, da krov nad glavom brani i golim životom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.