Boks: Stefan Camović osvojio zlato na međunarodnom juniorskom Kupu nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2018, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boks: Stefan Camović osvojio zlato na međunarodnom juniorskom Kupu nacija

U Vrbasu je završen bokserski kup nacija za juniorke i juniore uzrasta 15 i 16 godina na kojem je učestvovalo više od 200 takmičara iz 26 nacionalnih reprezentacija. Selekcija Srbije ostvarila je odličan rezultat sa 10 bronzanih i dve srebrne medalje a zlato u kategoriji do 57 kilograma osvojio je naš Stefan Camović pobedom protiv prvaka azije, indijca Rameša Gorke: "Kontraš je, udara jako brze direkte, naravno on meni udari dva direkta, ja njemu zaređam više od pet udaraca što mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dalo prednost i pobedu.

Srebro u kategoriji do 48 kilograma osvojio je naš Ekrem Hanuša, a u ženskoj kategoriji naša najuspešnija takmičarka je Nina Stajković iz niškog "Naisusa" sa osvojenom srebrnom medaljom u kategoriji do 63 kilograma : "Zadovoljna sam šta sam mogla da postignem. Bilo je malo lošije ali moglo je sigurno bolje. Bile su pripreme, spremali smo se, sve je bilo super, samo što eto izgleda nisam dala maksimum."

Tokom četiri dana trajanja turnira održano je 187 mečeva u 13 težinskih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji, a predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin kaže da je takmičenje u Vrbasu od velikog značaja za naše reprezentativce pred evropsko juniorsko prvenstvo u oktobru: "Svi prvi sastavi juniorskih selekcija širom sveta su ovde. Neki kažu svetsko prvenstvo u malom. I zaista sjajna konkurencija i sjajna promocija za naš boks, za našu zemlju i pozicioniranje uopšte srpskog boksa na svetskoj bokserskoj mapi."

Najbolje ekipe ukupno su reprezentacije Rusije, Indije i Kazahstana, a opšta ocena svih učesnika turnira bila je da su se vrbašani još jednom pokazali kao izuzetno dobri organizatori i domaćini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAVRŠEN DRUGI KUP NACIJA U BOKSU: Stefan Camović osvojio zlato!

Izvor: Kurir, 20.Avg.2018, 21:14

U Vrbasu je u nedelju završen Drugi kup nacija u boksu za juniore i juniorke.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.