Boks: Publika željna okršaja naših šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 19:20

Boks: Publika željna okršaja naših šampiona

Pedestrogodišnji Miodrag Milošević, bivši prvotimac najtrofejnijeg bokserskog kluba na ovim prostorima Bokserskog kluba Vojvodina, pomno prati zbivanja u našem i regionalnom boksu. Pripada generaciji pesničara, standardnih prvotimaca u velter kategoriji novosadskih crveno – belih u periodu od 1972. do 1981. godine.

U svojoj za boks dugoj sportskoj karijeri Milošević je imao 87 mečeva, od toga fascinantnih 78 pobeda. Bio je i prvak Vojvodine u svojoj kategoriji 1976. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pamte se njegovi okršaji sa dvostrukim državnim prvakom Sobodanom Vujanićem, iz bokserskog kluba Kikinda, kao i sa najjačim nokauterom tog vremena Slobodanom Vrsajkovićićem - Kikom iz Bokserskog kluba Srem, sjajnim Stevanom Čizmićem iz zrenjaninskog Banata.

“Razvojna liga je dobra za malde boksere koji tek ulaze u ring, koji se kroz ovaj sistem takmičenja kale. Ipak publika voli da gleda šampione u ringu. To znači da bokser ne može da promeni više klubova u sezoni, kao što je to slučaj sada, odnosno da boksuje po potrebi u različitim dresovima pojedinih klubova. Drugim rečima, naši klubovi moraju da imaju namanje desetak standardnih boksera i tek onda možemo da razmišljamo o ekipnom ligaškom takmičenju kojeg je publika i te tako željna,” kaže bivši bokser, sada član Uprave novosadske Vojvodine Miodrag Milošević.

Čuveni novosadski velteraš ističe veliki trud i rad sadašnjeg predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, koji je obezbedio najsavremeniju opermu za trenige svim klubovima u Srbiji, a kao poseban uspeh u tom nimalo lakom radu naglašava činjenicu da je naš reprezentativni boks vratio na međunarodnu scenu, gde mu je i mesto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.