Bjelić: Konkretizovati saradnju sa pokrajinom Trentino

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2018, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelić: Konkretizovati saradnju sa pokrajinom Trentino

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sastao se danas sa privrednom delegacijom iz italijanske pokrajine Trentino-Alto Adige predvođenom direktorom Razvojne agencije "Trentino con i Balcani" Mauricijem Kaminom u cilju produbljivanja saradnje dvaju pokrajina u oblastima ekologije, turizma, poljoprivrede i nauke.

Bjelić je istakao da postoje dobri temelji za nastavak i produbljivanje uspešne saradnje koju AP Vojvodina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već ima sa pokrajinom Trentino, te podsetio da su sve značajnija ulaganja italijanskih partnera na teritoriji Vojvodine.

Sagovornici su se saglasili da postoji veliki prostor za saradnju u oblasti zaštite životne sredine kroz razmenu iskustava i povezivanje privrednih subjekata u oblasti industrije prečistača otpadnih voda, metalo-prerađivačkog sektora, turizma te poljoprivrede i razmene iskustava u oblasti nauke.

Italijanski privrednici izrazili su spremnost da osim povezivanja institucija, razvojnih agencija, te pojedinačnih kompanija, daju doprinos u kreiranju predloga projekata za konkurisanje i povlačenje sredstava iz evropskih fondova u ovim oblastima.

Kamin i Bjelić su se složili da bi veoma uspešna saradnja koju održavaju dve pokrajine mogla biti formalizovana sporazumom, čime bi se obezbedio institucionalni okvir za nesmetano konkretizovanje koraka u zajedničkoj saradnji i određivanje prioriteta.

U cilju sagledavanja sveobuhvatnije privredne slike, delegacija iz italijanske pokrajine Trentino-Alto Adige posetiće Poljoprivredni fakultet i Fakultet tehničkih nauka, te će uzeti učešće na sutrašnjem Regionalnom poslovnom forumu koji je u trajanju od 25-27. septembara u Novom Sadu.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su pomoćnik sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Antić, pomoćnik u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić i direktorka sektora za promociju u Razvojnoj agenciji Vojvodine, Olivera Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.