Bjelić: Kočićev zbor ukorenjen u svest srpskog naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelić: Kočićev zbor ukorenjen u svest srpskog naroda

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je danas u selu Stričićima kod Banja Luke manifestaciji 53. "Kočićevog zbora" koja je počela služenjem parastosa Petru Kočiću i polaganjem venaca na spomenik za 44 poginula borca Vojske Republike Srpske u proteklom ratu.

"Kočićev zbor je živa slika manifestacije koja je duboko ukorenjena u autentičnu tradiciju i kolektivnu svest srpskog naroda na ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostorima", poručio je Bjelić izrazivši zadovoljstvo što se baš na tom mestu i na ovaj način neguju narodne vrednosti i afirmišu zdrave i razumne političke težnje našeg naroda.

Susreti poput današnjeg, kako je Bjelić istakao, pokazatelj su spremnosti srpskog naroda da trajno, a ne samo povremeno, sarađuje kroz razne modele povezivanja u brojnim oblastima, podsetivši da pokrajinske institucije daju značajan doprinos jačanju i širenju takve saradnje nastojeći da sistemskim merama, pre svega, podrže projekte direktnog privrednog povezivanja sa partnerima iz Republike Srpske.

Vence su pored sekretara Bjelića položili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo kao i gradonačelnik Banja Luke Igor Radojčić i drugi.

Završnoj manifestaciji, posvećenoj književniku, političaru i velikom rodoljubu Petru Kočiću, prisustvovalo je i preko 500 Krajišnika iz AP Vojvodine koji su organizovano došli da posete svoje rodne krajeve i vekovna ognjišta koja su u proteklom ratu morali da napuste.

Tokom boravka u Srpskoj, sekretar Bjelić i direktor Fonda za izbegla,prognana i raseljena lica Duško Ćutilo, obišli su opštine Glamoč i Drvar te opštinu Bosansko Grahovo na području Federacije Bosne i Hercegovine, gde su u ime Pokrajinske vlade donirali kompjutere učenicima generacije osnovnih škola, te srpske narodne nošnje kulturno- umetničkim društvima koja deluju u ovim opštinama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.