Bivši đaci osnovne škole Vuk Karadžić na proslavi šest decenija male mature

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2024, 23:23

Bivši đaci osnovne škole "Vuk Karadžić" na proslavi šest decenija male mature

Generacija učenika i učenica, koja je osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Novom Sadu završila davne 1964. godine, okupila se baš na tom mestu da obeleži šezdesetu godišnjicu male mature. Svečanom skupu prisustvovalo je njih dvadesetak, a podsećanjem na važne detalje iz bogate istorije škole, pozdravila ih je njena sadašnja direktorka Zorica Zeljković.

Osnovna škola "Vuk Karadžić" na Salajci u Novom Sadu, u svojoj bogatoj istoriji dužoj od jednog veka, doživela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drastične pormene, a najveću 1986, kada je škola potpuno obnovljena, podsetili su se nekadašnji učenici i učenice koji su se okupili povodom obeležavanja 60 godina od mature.

U to vreme oni školu nisu pohađali već duže od 20 godina, a u šest decenija od napuštanja školskih klupa, puno se toga promenilo, i u njihovim životima i u životu škole.

"Da se prepoznamo. Jer vidim njih pet-šest što su stigli pa gledaju... Jesi li to ti? Bude interesantnih priča, i u svakoj ekipi, na poslu u školi, uvek imate nekog sa kim ste bliži, uvek se ti prvo nađu pa svoje uspomene dele. Mnogo se promenilo. Ja sam tu, živim na Salajci, jedan od retkih. Možete na prste jedne ruke da prebijte one koji su ostali na Salajci, kaže bivši đak Ilija Popović.

Danas je čest slučaj da njihovi unuci pohađaju tu školu, koja broji 520 učenika raspoređenih u 22 odeljenja.

I dok su se prisećali svog školovanja, evocirali su uspomene i upoređivali ih sa savremenim načinom života, učenja i druženja.

"Ne mogu sve ni da prepoznam, a da li su oni mene prepoznali – ne verujem. Ali drago mi je. Škola je jako lepa. Ja kad sam išla u školu, moja generacija tu je bio pod. Ovo je sada stvarno svaka čast. Lepo", priča bivša učenica škole Branislava Šijačić.

Otkada su 1994. organizovali prvi susret generacije, skup ponavljaju na svakih deset godina.

Ovaj put u šali kažu, neće čekati deceniju, već bi valjalo sledeći zakazati već 2025. pa tako svake naredne, jer sa godinama se nikad ne zna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.