Biciklom od Sombora do Metkovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2017, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklom od Sombora do Metkovića

Za Gašpara Matarića ovogodišnji Maraton lađa na Neretvi trebao je biti rutinska veslačka trka, je iza sebe već ima šest izveslanih maratona, kao kapiten veslačke ekipe Salašari somborskog Hrvatskog kulturno umetničkog društva "Vladimir Nazor" iz Sombora.

I bio bi rutina da Gašpar nije odlučio da 550 kilometara, između Sombora i Metkovića, pređe biciklom.

"Izazov pre svega, kao što je i veslački maraton sam izazov. Drugo želja mi je da taj odlazak biciklom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postane tradicija, ne samo moja već i drugih sportista i avanturista", kaže Gašpar.

Za avanturu od 550 kilometara koja ga čeka Gašpar se posebno ne priprema, jer se bavi plivanjem, veslanjem, triatlonom. Vozi će kroz Bosnu, a najveći izazov biće savladati uspone.

"Čekaju me dva velika uspona od po 1.000 metara i kada to pređem moći ću reći da sam uspeo", optimista je ovaj somborski veslač i biciklista.

Optimista je i da za ovu avanturu neće trebati dani već sati.

"Plan mi je da od Sombora do Metkovića stignem za 24 do 30 sati. Ne idem ja na vozikanje, već na jednu ozbiljnu vožnju. Fizički je dosta zahtevno, pa će trebati sat, dva napraviti i kratku pauzu", kaže Gašpar.

Neće ovo biti obična vožnja, jer će se svaki kilometar voziti u humanitarne svrhe, a prodaju se kilometri.

"Ideja je da spojim lepo i lepo, a ideju su mi dali iskusniji maratonci. Prodaju se kilometri, a ja sam ovu deonicu izdelio na po 10 kilometara, a tih deset kilometara košta 1.000 dinara. Za samo četiri dana, koliko je prošlo od objave, prodato je ili rezervisano više od 300 kilometara. Taj novac iskoristićemo da obradujemo decu u internatu Specijalne škole "Vuk Karadžić" u Somboru", objašnjava Gašpar svoju humanitarnu akciju.

Na avanturu od 550 kilometara Gašpar kreće početkom avgusta, a posle bicikla čeka ga čamac, Neretva i veslački maraton od 22,5 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.