Bezbedno učešće dece biciklista u saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 11:02

Bezbedno učešće dece biciklista u saobraćaju

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju je tokom jeseni realizovao projekat podizanja svesti dece vozača bicikala u oblasti bezbednosti u saobraćaju. Projekat je finansirala Uprava za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, a bio je namenjen učenicima četvrtih razreda novosadskih osnovnih škola.

Pored toga, organizovane su i javne akcije na nekoliko lokacija u gradu, gde su deci i njihovim roditeljima deljeni promotivni materijali i svetlosno-signalni uređaji za bicikle, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i saveti kako da na bezbedan način učestvuju u saobraćaju kao biciklisti.

Tokom predavanja u školama, vodilo se računa o svim preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID 19 , tako da su ona realizovana u školskim dvorištima i fiskulturnim salama. Svaka od škola dobila je film sa predavanjem na temu bezbednog učešća biciklista u saobraćaju, uz POWER POINT prezentaciju sa osnovnim savetima i objašnjenjem najčešćih situacija u kojima se deca kao vozači bicikala mogu naći u saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.