Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez posla 170 radnika „Severa”

SUBOTICA - Iako je sindikat „ATB Severa” zatražio od poslovodstva kompanije da obustavi Program rešavanja viška zaposlenih, o čemu je „Blic” pisao pre sedam dana, po kome je od juče 175 radnika postalo tehnološki višak, to nije uvaženo. Radnicima koji su ostali bez posla isplaćene su otpremnine u skladu sa Zakonom o radu, a prijavom na tržištu rada ostvarivaće pravo na novčanu naknadu, penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstvenu zaštitu u skladu sa propisima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o zapošljavanju.

Više od 40 zaposlenih iznelo je primedbe na program i zatražili su da ostanu na poslu, ali je uvažen samo manji deo, pa su troje ipak zadržali svoja radna mesta.

- Pošle sedmice smo izneli primedbe na Predlog rešavanja viška zaposlenih, ali poslodavac ih nije prihvatio, niti je odgovorio na njih - rekao je Ilija Tulumović, predsednik Samostalnog sindikata u „ATB Sever”.

Samostalni sindikat, koji okuplja većinu radnika u ovoj kompaniji, uputio je predsednicima gradskih, pokrajinskih i republičkih sindikalnih organizacija kompletan materijal vezan za navedeni proces, kako bi ga njihove stručne službe razmotrile i preduzele odgovarajuće aktivnosti.

Generalni direktor Ernst Bruner je obećao da više neće biti viška zaposlenih, jer preostalih 990 zaposlenih odgovaraju broju ljudi koji su potrebni da bi se budući poslovni planovi sproveli u delo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.