Besplatni program obuke i mentorstva za inovativne privredne subjekte i mlade preduzetnike (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni program obuke i mentorstva za inovativne privredne subjekte i mlade preduzetnike (AUDIO)

U Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad počeo je novi program obuke za preduzetnike nazvan "Šta sve čini avanturu zvanu preduzetništvo?". Za pet nedelja polaznici će proći devet treninga, dok će na samoj završnici imati priliku da pred istaknutim preduzetnicima predstave svoju poslovnu ideju. Kao i za sve obuke koje organizuje Komora zainteresovanost je bila velika, istakla je stručna saradnica za edukaciju u Privrednoj komori Novi Sad Danijela Nišavić, koja nam otkriva i ostale detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << programa.

"Reč je o besplatnom programu obuke i mentorstva koji će voditi uspešni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u radu sa startap kompanijama i pojedincima koji razvijaju inovativne poslovne ideje", kaže Nišavićeva i dodaje da se program realizuje u saradnji sa Privrednom komorom Srbije – Regionalnom privrednom komorom Južnobačkog upravnog okruga.

Ona objašnjava da je osnovni cilj tog projekta unapređenje preduzetničke klime na teritoriji Vojvodine, kao i stvaranje mreže neophodne za realizaciju inovacionog potencijala i rast regionalne privrede.

"Ova obuka je namenjena inovativnim startap kompanijama i mladim privrednim subjektima koji posluju do dve godine na teritoriji APV, inovativnim timovima koji su u procesu pokretanja kompanija na teritoriji pokrajine, kao i pojedincima koji žele da se bave preduzetništvom", objašnjava Nišavićeva i dodaje da je program napravljen u saradnji sa poslovnom zajednicom i u skladu sa potrebama privrednika.

Nišavićeva ističe da su obuke zasnovane na temama analiza poslovnih ideja, definisanja ciljeva u skladu sa poslovnom idejom, izrada poslovne strategije i biznis plana, brendiranje, značaj marketinga i komunikacija, izrada prodajne strategije, umeće prezentovanja poslovne ideje itd.

"Program se realizuje u Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga u periodu od 13. novembra do 16. decembra svakog ponedeljka i srede, u terminu od 17 do 20 časova", kaže Nišavićeva .

Ona zaključuje da će u narednih 5 nedelja biti održano 9 obuka, te da će prema njihovom okončanju polaznici dobiti sertifikate o pohađanju programa, kao i priliku da pred istaknutim privrednicima predstave svoju poslovnu ideju.

Emisiju "Biznis kompas" možete u celosti poslušati  OVDE

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.