Besplatan Internet na 32 lokacije u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan Internet na 32 lokacije u Novom Sadu

Na inicijativu Grada Novog Sada i Javno komunalnog preduzeća "Informatika" pokrenut je projekat zahvaljujući kojem će Novosađani i svi gosti moći besplatno da koriste usluge bežičnog interneta na 32 lokacije u tom gradu od 1. decembra.

Taj projekat, koji su zajednički realizovali Grad Novi Sad i JKP "Informatika", biće nastavljen i sledeće godine, jer je planom za 2018. godinu predviđeno da se poveća broj lokacija u Novom Sadu, ali i da se obezbedi besplatan WiFi u Kovilju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kaću, Kisaču, Stepanovićevu i Rumenki, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Mreža će se zvati "Evropska prestonica kulture 2021", dok će šifra za pristup mreži glasiti "opens2019".

Neke od lokacija na kojima će besplatni WiFi biti dostupan su nekoliko lokacija na Petrovaradinskoj tvrđavi, gotovo čitavom dužinom Beogradskog svim trgovima u centru grada, u Dunavskom, Limanskom, Železničkom i Futoškom parku, gotovo čitavom dužinom Beogradskog i Keja Žrtava racije, kod Mosta slobode i glavnog ulaza na kupalište "Štrand", u okolini sportsko - poslovnog centra "Spens", u Studentskom kampusu, tačnije kod domova "Slobodan Bajić", te na platou ispred Kliničkog centra Vojvodine, na Međumesnoj autobuskoj stanici i igrališta na Detelinari kod vrtića "Veseli vozić".

Vrednost projekta, kao i internet opreme, do sada je iznosio pet miliona dinara, a taj novac je utrošen za zamenu uređaja na šest postojećih internet lokacija u gradu i postavljanje uređaja za besplatan WiFi na čak 26 novih lokacija, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.