Besede u Zoranovu čast u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2015, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Besede u Zoranovu čast" u Pančevu

Kvalifikaciono takmičenje "Besede u Zoranovu čast", koje deseti put organizuju Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić, biće danas održano u Pančevu.

Kako je saopštio DS, tema ovogodišnjeg takmičenja je citat Zorana Đinđića "Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo".

Kvalitet besede, originalnost izvođenja, jasnost poruke i reakciju publike sutra će, u Kulturnom centru Pančevo, ocenjivati predstavnica Fondacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i DS Gorica Mojović, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Dragan Srećkov, profesor filozofije Nada Berkuljan i novinarka Blica Tanja Nježić.

Takmičenje u besedništvu organizuje se znak sećanja na prvog demokratskog premijera Srbije i predsednika DS Zorana Đinđića.

DS u saopštenju navodi da, promovišući vrednosti moderne i evropske Srbije koje je "definisao upravo Zoran Đinđić", žele da omoguće mladima, bez obzira na njihovu stranačku, nacionalnu, versku ili polnu pripadnost, da iskažu liderske potencijale i unaprede veštine besedništva.

Kvalifikaciona takmičenja do sada su održana u Senti, Smederevskoj Palanci, Nišu i Užicu, a takmičenja mladih besednika biće održana i u Beogradu, Novom Sadu, Vladičinom Hanu, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Kragujevcu.

Pobednici kvalifikacija boriće se svojim besedničkim veštinama na finalnom takmičenju 12. marta u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.