Berlin ne krije ljutnju zbog američke piraterije: Tih 200.000 maski smo mi platili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 09:18

Berlin ne krije ljutnju zbog američke "piraterije": Tih 200.000 maski smo mi platili

Senator za unutrašnje poslove Berlina Andreas Sajdel oštro je kritikovao SAD u sporu oko nestale zaštitne opreme namenjene Nemačkoj, navodeći da je Berlin platio maske, a da su one završile u SAD.

"Činjenica je da smo naručili određenu robu, da smo je i platili", podvukao je on u izjavi državnoj televiziji ZDF.

On je ukazao da je 200.000 zaštitnih maski nestalo na putu ka Berlinu.

"Nezavisno od toga da li ste ih zaplenili, ili stornirali narudžbinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i potom preusmerili u SAD, ili je neko sa koferom novca došao da preusmeri robu, naše maske su dospele u SAD. To nije u redu", podvukao je Gajsel.

On je istakao da se sporazumi moraju biti poštovati.

Inače, te zaštitne maske bile su namenjene za policiju u Berlinu.

Zaštitna oprema nestala je na aerodromu u Bangkoku, a Gajsel je još u petak rekao da su one "zaplenjene" na zahtev SAD, govoreći o "aktu moderne piraterije".

Kompanija "nema podatke" o narudžbini za nemačku policiju

Američki proizvođač zaštitne opreme 3M saopštio je da u saradnji sa nemačkim vlastima pokušava da utvrdi da li je netačan izveštaj o isporuci zaštitnih maski za Berlin, koja je preusmerena u SAD, rezultat prevare, javlja danas AP.

Kompanija 3M je saopštila da nema podatke o narudžbini za nemačku policiju i ponudila je pomoć kako bi se utvrdila autentičnost potvrda o prodaji maski, namenjenih sprečavanju širenja virusa korona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Berlinu besni na Amerikance: Moderni pirati oteli već plaćenu opremu

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2020

Na aerodromu u Bangkoku, gde je bila naručena i plaćena zaštitna oprema namenjena policiji u Berlinu, pošiljka je “preusmerena” i završila u SAD Senator za unutrašnje poslove Berlina Andreas Sajdel oštro je kritikovao SAD u sporu oko nestale zaštitne opreme namenjene...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.