Bedem gotov - nalogodavci rušenja još nisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bedem gotov - nalogodavci rušenja još nisu

NOVI SAD - Prilikom obilaska završnih radova na bedemu Petrovaradinske tvrđave Gradonačelnik Igor Pavličić je od policije i pravosuđa zatražio da nalogodavci vandalskog rušenja 186 metara zida na ovom značajnom spomeniku kulture u novembru 2007. godine budu pronađeni.

"Izvršioci su uhvaćeni i sada očekujemo od policije i pravosudnih organa da pronađu nalogodavce. Očekujem da nadležni državni organi urade svoj deo posla", kazao je Pavličić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On, međutim, nije mogao da potvrdi da li će nova gradska vlast ispitati šta se dešavalo u gradskim službama i da li će biti smena u gradskim inspekcijama, pošto su inspektori tek tri dana po vandalskom činu utvrdili da je porušen bedem i istog dana izdali rešenje ZIG-u da prostor na mestu porušenog dela zida ogradi.

"To je sada deo istrage pravosudnih organa. Ako se ispostavi da je neko odgovoran, biće smenjen", rekao je gradonačelnik.

Danas se završava popravka bedema, koja je grad koštala 3,3 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.