Bečej: Predškolskoj ustanovi potrebne još dve vaspitno-obrazovne grupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 12:18

Bečej: Predškolskoj ustanovi potrebne još dve vaspitno-obrazovne grupe

Za upis dece u Predškolsku ustanovu "Labud Pejović" u Bečeju tokom trajanja konkursa pristiglo je 305 zahteva. Potpisivanje ugovora primljene dece u Bečeju, Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu počelo je juče i trajaće tokom ove sedmice, kažu u vrtiću.

Zbog povećanog interesovanja roditelja, u ustanovi kažu da su od lokalne samouprave tražili odobrenje za otvaranje dve nove vaspitno-obrazovne grupe u Bečeju.

"Od tih dveju grupa jedna će sigurno biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jaslena, a druga će takođe biti celodnevnog boravka. Nakon potpisivanja ugovora videćemo za čim će postojati potreba. Verujem da ćemo kao i prošle godine, uz podršku i pomoć našeg osnivača, otvoriti te dve grupe. Na taj način ćemo od septembra primiti svu prijavljenu decu", izjavila je za RTV Tatjana Mitić, direktorka PU "Labud Pejović" u Bečeju.

Kada je reč o funkcionisanju predškolske ustanove za vreme leta, nakon sprovedene ankete među roditeljima, za pohađanje vrtića, tokom jula prijavilo se 208 dece, a u toku avgusta 118.

"Ipak, imajući u vidu promenljivu epidemiološku situaciju, PU "Labud Pejović" moraće da organizuje prihvat dece čiji roditelji ili staratelji moraju da rade", napominje ona.

"Očekivali smo da ćemo od nadležnih ministarstava dobiti ublažavanje mera, možda čak i ukidanje. Ukoliko do kraja sledeće nedelje ne dobijemo nikakvo zvanično obaveštenje, onda će tokom ta dva meseca u vrtić moći da dolaze isključivo samo deca čiji roditelji rade uz potvrdu poslodavca kao dokaz", dodaje Mitićeva.

Roditelji čija deca ne budu pohađala vrtić tokom jula i avgusta, biće oslobođeni plaćanja, kazala je direktorka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.