Bazar zdravlja u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2023, 13:49

Bazar zdravlja u Senti

Crveni krst i Udruženje osoba sa dijabetesom u Senti organizovali su Bazar zdravlja, gde su građani imali priliku da besplatno, bez knjižice i čekanja provere krvni pritisak, nivo šećera i holesterola u krvi.

Osamdeset trogodišnji penzioner Siniša Veličković redovno dolazi na preventivne preglede. Ovaj vid provere zdravstvenog stanja, kako nam je rekao, najviše mu odgovara: “Došao sam da bih izmerio pritisak, šećer i ostalo to me interesuje".

Bazar zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće organizovan svakog prvog petka u mesecu od devet do jedanaest časova u prostorijama Crvenog krsta, kaže predsednica Udruženja osoba sa dijabetesom Tereza Bata.

“Mi radimo za stanovništvo, za građane koji nekad ne stignu da odu kod lekara, pogotovo sad u ovim vremenima, teško je bilo otići kod lekara", izjavila je Tereza Bata, predsednica Udruženja osoba sa dijabetesom iz Sente.

Dalji koraci preduzimaju se u skladu sa rezultatima pregleda, kaže sekretarka Crvenog krsta Teodora Đukić. “Odmah, ako je to tako upućujemo kod lekara opšte prakse i alarmiramo ukoliko je to neophodno da to što brže ide na kompletnije analize", izjavila je Teodora Đukić, sekretarka Crvenog krsta “Senta”.

Sredstva za realizovanje projekta “Bazar zdravlja” obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.