Bašte i balkoni ukras grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bašte i balkoni ukras grada

Lepše je sa kulturom. Šetajući Novim Sadom, naročito među stambenim blokovima u oči upadaju terase pretvorene u ostave ili bolje rečeno prostor za odlaganje nepotrebnog nameštaja, stare bele tehnike i drugih stvari.

Iako za to stanari mogu biti i novčano kažnjeni, sve su ređi prizori uređenih balkona i terasa.

Malo novca, pažnje i ljubavi recept je za sređeni balkon na kojem je ispijanje kafe užitak. Barem je to savet onih čiju terasu krase petunije, muškatle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili begonije.

Ma koliko neverovatno zvučalo, u Novom Sadu je zakonom zabranjeno sušenje veša na terasi. Tačnije, na svim mestima koji su vidljiva sa ulice jer na taj način mogu narušiti izgled zgrade. Ipak, veš nije retkost, a nisu retki ni balkoni koji, umesto na male bašte, više podsećaju na ostave.

A baš za one koji nemaju novca i vremena, vlasnica jedne od najlepših novosadskih terasa ima savet.

"Dovoljno je u nekoliko sandučića zasadite te naše domaće baštenske biljke, ladolež, nana, bosiljak, ruzmarin i onda je sasvim malo sredstava potrebno, kupiti poneku od sezonskih biljaka, treba ih samo zalivati", kaže Dragica Kukin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.