Banovci Dunav: Sloga kuću gradi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 16:51

Banovci Dunav: Sloga kuću gradi

Sloga kuću gradi – parola je stanarki u jednoj od zgrada u naselju Banovci Dunav, nadomak Stare Pazove. Naime, koronavirus ujedinio je komšinice koje policijski čas koriste ne bi li pojačale higijenu, ne samo u svojim domovima, već i u zajedničkom prostoru koji koriste svi stanari.

Rukavice na ruke, prskalice i dobra volja i akcija može da počne. Nataša, Ceca, Sneža, Dragana, Ivana, Andrea i Tanja su junakinje ove priče. Svakoga dana od proglašenja vanrednog stanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 17 do 18 časova, za vreme policijskog časa, stanarke zgrade u u Dositejevoj ulici u naselju Banovci – Dunav kreću sa dezinfekcijom prostora koji koriste svi stanari.

Nije trebalo mnogo vremena da se ove žene organizuju, zajedničkim sredstvima kupile su dezinfekciona sredstva i krenule u borbu sa koronavirusom. Ostali stanari pozdravili su akciju, a baka Rada im redovno kuva kaficu nakon urađenog posla i kako kaže, tu je da im skrati vreme i zasmeje ih u vreme kada smo u strahu od potencijalne zaraze.

Inicijatorka ove akcije je upravnice zgrade koja kaže da su na ovaj način želeli svojim primerom da podstaknu i ostale susede. Inače, u ovoj zgradi ima oko pedesetak stanara.

Posle obavljene akcije, nije ozostao ni aplauz kojim su pružili podršku svima onima koji se bore sa koronavirusom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.