Banoštorski dani grožđa po 23. put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banoštorski dani grožđa po 23. put

Banoštorski dani grožđa je manifestacija posvećena vinu i vinogradima. Ona se ove godine održava po 23. put, a svake godine obeležava se prvog vikenda u septembru.

Banoštorski dani grožđa otvoreni su svečanim defileom, a prikazali su i kako se vino nekada pravilo na tradicionalan način.

Ta manifestacija je prva u Srbiji koja najavljuje početak berbe, jer na severnim padinama Fruške gore, grožđe sazreva ranije nego u drugim vinskim reonima.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ocenjuju organizatori, ova manifestacija je dobra za turističku promociju Banoštora, i dodaju da u tom selu živi oko 800 meštana koji proizvedu 1000 litara vina po glavi stanovnika.

Iz Ministarstva poljoprivrede poručuju da je sektor vinogradarstva i vinarstva u sektoru poljoprivrede najviše napredovao u poslednji deset godina, što znači da se površine pod vinogradima uvećavaju.

Kako kažu iz resornog minsitarstva, vinogradari i vinari su koristili sredstva iz nacionanih fondova, a sledeće godine očekuju da će vinski i vinogradarski sektor moći da koristi novac iz IPARD dva – mere podrške razvoju poljoprivredne proizvodnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.