Banjaluka u znaku boksa: Spektakl na startu regionalne lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2022, 14:20

Banjaluka u znaku boksa: Spektakl na startu regionalne lige

Prvi turnir druge sezone Regionalne bokserske lige održ je u Banjaluci, ukupno 56 mečeva, uz učešće boraca iz devet klubova, uključujući i domaćina Slaviju, povratnika u elitno društvo.

Tribine dvorane Kampus oba dana bile su ispunjene do poslednjeg mesta, a publika je imala priliku da uživa u najboljem šo "plemenita veština" ima u regionu, učestvovali su Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar, Nikšić, Slavija, Maribor i Željeznicar.

Meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvog vikenda, koji je oduševio sve navijače, prikazali su Veljko Gligorić (Radnički) i Nazif Sejdi (Sombor). Viđena je sjajna borba, a Gligorić je odlukom sudija pobedio 4:1 i revanširao se Sejdiu za poraz u finalu pojedinačnog prvenstva Srbije.

Vikendu boksa u Banjaluci prisustvovale su brojne legende, na čelu sa Antonom Josipovicem, olimpijskim šampionom iz Los Anđelesa, trofejnim Mirkom Puzovićem i drugima. Poseban gost bila je juniorska šampionka Evrope Sara Ćirković.

"Bilo je jako stresno. Prošle nedelje sam izgubio od istog protivnika u finalnom meču državnog prvenstva, sada sam imao priliku da se revanširam. Negde na sredini prve runde dogodio se sudar glavama, pri cemu mi se otvorila arkada i bukvalno sam došao kod doktora i molio ga da mi ne prekida meč kako bih nastavio i pokazao da sam najbolji. Svojim trudom i zalaganjem na ovom meču pokazao sam da sam bolji i odneo sam pobedu", istakao je Gligorić.

Naredni turnir na programu je u Nikšiću 5. i 6. novembra, kada će se ukljuciti i bokseri Zadra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.