Banatskim paorima 6.700 hektara državne zemlje u zakup

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banatskim paorima 6.700 hektara državne zemlje u zakup

Prvi krug licitacija za izdavanje državne zemlje u zakup na području grada Kikinde počinje danas, a poljoprivrednicima će na raspolaganju biti 6.700 hektara. U skladu sa novom odlukom resornog ministarstva, većina zemljišta ove godine biće izdata na period od 10 godina.

Javna nadmetanja održavaće se danas, u ponedeljak i utorak počevši od 16 sati u Svečanoj sali Gradske kuće.

Početna cena kojom će se počinjati licitiranje iznosi 194 evra po hektaru, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to je iznos prosečne cene za zemljište treće klase postignut na prošlogodišnjem javnom nadmetanju.

Najviše zemljišta biće ponuđeno u katasratskoj opštini Mokrin, oko 2.500 hektara, a najmanje u Ruskom Selu u kom će biti ponuđeno svega 133 hektara oranica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.