Ballet magnificat u Srbiji-humana umetnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ballet magnificat" u Srbiji-humana umetnost

I ove godine čuvena američka baletska trupa "Ballet Magnificat", povodom svoje svetske turneje gostuje i u gradovima naše zemlje. Ova američka trupa dolazi iz grada Jackson, država Misisipi.

Njihove nastupe očekujemo u sledećim gradovima:

9. maja od 19,30 časova u Domu omladine Beograda

10. maja od 19 časova u Novosadskom pozorištu u Novom Sadu

11. maja od 19 časova u svečanoj Sali PMF-a u Kragujevcu

Celokupan njihov nastup >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće humanitarnog karaktera, kao obostrana želja organizatora, i kao ponos na prošlogodišnji njihov dolazak i nastup kada je prikupljena znatna pomoć za decu na transplantaciji bubrega.

Predstavnom "Licem k licu", koja će se odigrati 09. maja u Domu omladine Beograda, novčana sredstva će se uputiti deci bez roditeljskog staranja, Udruženju „Centar Zvezda". Istoimenom predstavom u Novom sadu 10. maja pomoćiće se Udruženju "Izaberi život", dok će njihova humanost prihodom od predstave "Putovanje rasipnika" 11. maja otići Udruženju "Dečja misija" iz Kragujevca.

Baletska predstava „Licem k licu", u trajanju od dva sata, je savremena priča o dve profesionalne plesačice, koja uvodi publiku iza kulisabaletskog života.

Život prve plesačice ispunjen je neobičnom radošću i slobodom, a život druge junjakinje ispunjen je porocima, alkoholizmu i lakoj zabavi, kao i sebičnosti, što joj ne donosi ništa osim duševne praznine i nezadovoljstva. Kontrast je napravljena između dve glavne junakinje koje se upravo sreću licem k licu jedna s drugom, odnosno, licem k licu dobra i zla.

Ova prelepa priča obuhvata delove iz klasičnog baleta „Don Kihot-a", upletena sa promovisanjem moralnih i etičkih vrednosti jednog društva, uz veru i slobodu čistog duha.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.