Baletska škola u Novom Sadu dobila nagradu Marina Olenjina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2021, 18:36

Baletska škola u Novom Sadu dobila nagradu "Marina Olenjina"

Baletska škola u Novom Sadu dobila je nagradu "Marina Olenjina" za celokupan doprinos u stvaranju baletskih umetnika, tokom 74 godine postojanja. Nagradu je dodelilo Udruženje baletskih umetnika Vojvodine, a podržao Sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Da rad, trud i stvaralaštvo ne prolaze nezapaženo, najbolje pokazuju postignuća Baletske škole, koja su krunisana nagradom, ali i nedavnim useljenjem u novu zgradu.

"Udruženje baletskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umetnika Vojvodine, nije neka velika organizacija ali se trudi da podrži baletsku umetnost na sve moguće načine , te je ove godine upriličena nagrada, ova je deveta po redu Marina Olenjina koja se dodeljuje za vrhunsko profesionalno stvaralaštvo. Nakon svih ovih godina, Baletska škola to svakako zaslužuje", kaže Gabriela Teglaši Jojkić predsednica Udruženje baletskih umetnika Vojvodine.

Nagrada im predstavlja podstrek za nove uspehe, ali sada u mnogo boljim uslovima. Nova zgrada Baletske škole je zidana upravo za potrebe baletskih umetnika.

"U Baletskoj školi trenutno ima 8 baletskih sala i za naše potrebe i broj naših učenika čak i za predviđen porast broja učenika, u narednom periodu je to adekvatan broj baletskih sala pošto mi imamo 3 smera kao što znate. U srednjoj školi smer za klasičan balet, savremenu igru i narodnu igru i svi ti smerovi imaju veliki broj igračkih predmeta", kaže Sanja Vučurović direktorka Baletske škole.

Prema rečima direktorke Baletske škole, u planu je saradnja sa Muzičkom školom, čiji će učenici svirati na baletskim predstavama i tako, kroz zajedničke nastupe, obogatiti umetničko iskustvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.