Bajramska sofra u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajramska sofra u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je osmoj Bajramskoj sofri, povodom Ramazanskog Bajrama, kraja strogog posta za vernike islamske veroispovesti, koji nastupa 5. jula. Manifestacija "Ulica otvorenog srca - Bajramska sofra", kojom se simbolično obeležava kraj jedonomesečnog Ramazanskog posta, održana je u pešačkoj zoni u Novom Sadu, a tom prilikom posluženi su specijaliteti koje su za sve Novosađane pripremili domaćini večeri.

"Večeras ova slika iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centra Novog Sada pokazuje pravu sliku grada koju želimo da pošaljemo u sve delove sveta. To je slika mira, ljubavi, tolerancije, suživota u multikonfesionalnosti i multinacionalnosti. Posebna čast mi je što sam ovde i zahvaljujem se muftiji vojvođanskom na pozivu da budem sa sugrađanima u obeležavanju ovog velikog praznika za Islamsku zajednicu Srbije. Svim vernicima čestitam Bajram u želji da uvek čuvamo ovu sliku Novog Sada, pogotovo danas, kada se u svetu svašta dešava", rekao je Vučević.

Svečanost su organizovali Islamska zajednica Srbije, Muftijstvo vojvođansko, Medžlis Novi Sad, zajedno sa Gradom Novim Sadom, Maticom Albanaca Srbije, udruženjem NUR/Svetlost i brojnim donatorima, a nastupio je Hor Stambol iz Novog Pazara.

"Sa velikim zadovoljstvom večeras prisustvujem Bajramskoj sofri koja se tradicionalno organizuje u Novom Sadu. Nama najdraži čovek na putu uspeha i nade za bolju budućnost naše zajednice jeste gradonačelnik Miloš Vučević sa kojim se već treći put susrećem i svaki susret me iznova raduje, kao i dolazak u Novi Sad", kazao je reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

Domaćin manifestacije muftija vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić je istakao da je ovo značajna manifestacija, jer se njome širi praznična radost sa sugrađanima u želji da se na taj način neguju dobri odnosi sa svima.

Sam naziv „Ulica otvorenog srca" pokazuje da mi, kao pripadnici islamske veroispovesti, otvaramo svoje srce i pružamo ruku prijateljstva i dobrosusedskih odnosa", istakao je on.

Na druženje su došli mnogobrojni Novosađani kako bi se bolje upoznali sa jednim od dva najznačanija islamska praznika - Ramazanskim Bajramom koji obeležava kraj posta, nakon koga slede dani veselja – dani Bajrama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajramska sofra održana u Novom Sadu

Izvor: Blic, 05.Jul.2016

Islamska zajednica Srbije, Muftijstvo vojvođansko, Medžlis Novi Sad, zajedno sa Gradom Novim Sadom, Maticom Albanaca Srbije, i udruženjem NUR/Svetlost i ove godine su povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog Bajrama organizovali Bajramsku sofru u strogom centru Novog Sada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.