BUNT STUDENATA Protest protiv otpuštanja najboljeg naučnika sa Poljoprivrednog fakulteta

Izvor: Blic, 08.Jun.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUNT STUDENATA Protest protiv otpuštanja najboljeg naučnika sa Poljoprivrednog fakulteta

Studenti Univerziteta u Novom Sadu okupili su se danas u kampusu u znak protesta što asistent na Poljoprivrednom akultetu dr Dragomir Lukač nije primljen na mesto docenta na tom fakultetu.

Oni su se na protestu pojavili sa transparentima i pitanjem „Zašto nema mesta za najboljeg?“, a parolom „6.000 studentata na jednu Snežanu Trivunović. Malo li je?“ aludirali su na to da je ona jedina profesorka iz oblasti koju predaje i Lukač, a ranije je „Blicu“ izjavila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << joj ne treba docent.

Podsetimo, katedra za stočarstvo na Poljoprivrednom fakultetu odbila je izabere Lukača u zvanje docenta iako ispunjava sve uslove za to mesto. Lukač je inače jedan od najboljih mladih naučnika na tom fakultetu, ima indeks kompetentnosti od 196, veliki broj radova u domaćim i međunarodnim naučnim časopisima, a studenti su njegov rad ocenili najboljim ocenama.

Pročitajte još

Studenti su pokrenuli i potpisivanje peticije da Lukač bude izabran za docenta. Peticiju na internetu potpisalo je više od 5.100 ljudi, mahom studenata. Ona će biti predata fakultetu, ali rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.