BND i BfV nemaju dokaza o uplitanju Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BND i BfV nemaju dokaza o uplitanju Rusije

Nemačke obaveštajne službe nisu pronašle nikakav dokaz da Rusija vodi kampanju dezinformacija protiv nemačke vlade, objavio je nemački list "Zidojče cajtung".

Prema pisanju lista, to je zaključak do kojeg su došli stručnjaci Savezne obaveštajne službe (BND) i kontraobaveštajne službe (BfV) posle istrage koja je trajala skoro godinu dana.

"Nismo pronašli jasan dokaz", rekao je izvor iz nemačke vlade za "Zidojče".

Istraga je vođena prema instrukcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nemačke vlade, a kako se navodi, Berlin bi rado prezentovao takve dokaze da ih je našao kako bi upozorio Moskvu.

"Ipak, zbog nedostatka dokaza, objavljivanje izveštaja tajne službe na 50 stranica ne bi imalo smisla. To bi opteretilo ionako napet odnos sa Rusijom", navodi list.

Kabinet kancelarke ipak je naložio tajnim službama da nastave sa istragom kako bi se otkrili potencijalni pokušaji da se utiče na političku situaciju u Nemačkoj.

Nemačke tajne službe dogovorile su tesnu saradnju po tom pitanju sa francuskim i holandskim kolegama, zaključuje se u tekstu "Zidojče cajtunga".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.